На Львівщині відпрацьовували навички з невідкладної медичної допомоги

У пятницю, 9 вересня, на площі перед Львівською облдержадміністрацією відбулась акція до Дня невідкладної допомоги.

 

Про це повідомляє кореспондент #Farmatik із місця події.

В рамках заходу проводились майстер-класи та показові виступи бригад екстреної медичної допомоги з надання невідкладної допомоги при масовому ураженні людей.

За словами завідувач навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Людмили Гери, метою заходу є об’єднання зусиль та можливостей усіх небайдужих медиків для підвищення розвитку медичної освіченості серед населення з питань домедичної допомоги, а також поширення знань щодо надання невідкладної допомоги потерпілим у критичних станах.

Також Людмила Гера зауважила, що такий захід проводять не вперше, а його актуальність набуває все більше через військові дії та численні дорожньо-транспортні пригоди.

 

Зазначимо, що акція проходила за сприяння Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Львівського клінічного госпіталю державної прикордонної служби України та Західного оперативно-територіального об’єднання (ОТО) Національної гвардії України.

 

Нагадаємо, Всесвітній день надання невідкладної медичної допомоги відзначають щорічно, у другу суботу вересня, щоб привернути увагу світової громадськості до оволодівання навичками з надання невідкладної допомоги при загрозі життю та здоров’ю людини.

Підготувала Ольга Мельник

Write a comment

Comments: 0